sosialt

Konflikter og diskusjoner

Jeg har problemer med å skille diskusjoner fra konflikter eller agressiv kritikk. Da jeg var barn, var jeg veldig redd på grunn av denne måten å fungere på. Jeg ble jo så innmari redd for skilsmisse bare noen hevet stemmen. (De er fortsatt lykkelig gift.)

Jeg merker også denne misforståtte fungeringen når jeg den dag i dag sitter i grupper på FaceBook, i diskuskjonstrådene. Kommer noen med et motargument føler jeg at de ikke forstår og at de faktisk hater meg. Ville det vært bedre om jeg var død? Ja, så mye overtenker jeg!

Når man overtenker og dramatiserer virkeligheten, kan det kjennes skummelt å leve. Som om alt jeg sier eller ikke sier, kan føre til en fryktelig ulykke, en trist skilsmisse eller sviktende vennskap. Eplet som faller ned som en konsekvens av meg.

Jeg blir stille og trekker meg unna, eller reagerer paradoksalt med sinne fordi jeg er så presset innvendig. Dette angstnivået og jeg spiller av og til på lag, og av og til er vi i krig. Som om hele verden kriger, så uforutsigbart kan det føles når noen diskuterer – til og med ganske fredfylt meningsutveksling på nevnte FaceBook.

En kommentar om “Konflikter og diskusjoner

  1. Helene I get anxious with conflict too and only yesterday I was very uptight about a discussion on Facebook, when someone said she felt unsure about my comment! I think we all take things so literally!
    Have a good day 💜

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s