foto · Hverdag

The Funny Farm (visit Østfold)

Forrige lørdag, besøkte jeg den åpne gården The Funny Farm (Karlstad gård) i Hobøl i Østfold. Det var en deilig, varm formiddag med sol og dyr og lykke. Jeg er jo veldig glad i dyr, og atmosfæren var upåklagelig.

Gården kalles, ifølge turistguiden til Visit Østfold, The Funny Farm fordi man skal ha det morsomt når man besøker gården, som igjen er drevet av det morsomme ekteparet Pernille og Per. De to driver gården økologisk og har dyrene stort sett løse rundt omkring, så vi som besøkende kan ha det moro med dem.

Jeg har blogglesere i hele landet, men for dem som bor i Oslo-området eller i nærheten av Hobøl vil jeg anbefale en tur til denne gården, både om man har barn, barnebarn eller er en dyreglad voksen. Dyra er for alle. Og det er så fint! Det er ca. 40 minutter å kjøre fra hovedstaden og hit, til sauene på bildet under og andre ålreite dyr.

Det koster 50 kroner per hode å få oppleve de mange dyrene, som ser ut som lever i en ekte idyll. Og denne idyllen fikk jeg lov til å «bade i». Jeg opplevde også geiter, hunder, alpakkaer, hester, griser, kalkuner osv. I tillegg går det an å besøke gården for spesielle arrangementer, for eksempel som barnehage eller i bryllup.

Det var høner overalt. Og de la egg overalt. Vi så et egg inne hos geitene. Denne malplasseringen fikk meg til å smile. Dyrene lever! I harmoni om symbiose.Til og med hundene gikk side om side med frittgående høns. Som gjest, kan man være med å samle inn eggene. Jeg møtte to små jenter der den ene fortalte meg om egget hun fant, mens hun strålte stolt.

Pernille og Pål er inspirert av 50- og 60-tallet, kler seg deretter og har ekte amerikansk diner: – The Funny Café! Der kjøper du billetten din til gårdsbesøket og du kan også få deg et realt, godt hjemmelaget måltid. Kanskje en ålreit pause på en innholdsrik gårdsdag?

Gården er åpen fast lørdager og søndager fra 11-16 fra 3. august 2019 – 30. desember 2019 og fra 2. mars 2020 – 1. jul 2020. Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s