Funksjonsnivå · Hverdag

Å vente

Jeg er både god og ikke god på å vente. Jeg er god, fordi jeg er så vant til det. Jeg venter på samtaler, behandling, måltider, vaktskifter osv. osv. Jeg venter store deler av våkentiden min. Det føles både meningsløst og stressende, samtidig som jeg trenger knagger å henge dagen på for at jeg skal ha oversikt. Så derfor er tingene jeg venter på, sentrale knagger i en uryddig korridor.

Jeg er dårlig på å vente, fordi jeg kjenner på angst når noe er usikkert, som det ofte er mens man venter. Dere kjenner alle stemningen på et venterom, når legen eller behandleren av annet slag, uteblir mens du er presis. Når du ser køen foran deg eksisterer, da det skulle vært din tur. Når du hører andre navn blir lest opp, og du lurer på om du har dukket opp på feil dag. Alle disse bekymringene, som kunne vært løst opp i gjennom en vennlig beskjed om at det er forsinkelser på for eksempel en halvtime akkurat i dag.

Det handler om respekt. Når man har en avtale, er det viktig å respektere den andre parten. Gi rom, eller tid som det så fint het på Verdensdagen for psykisk helse 2019. Denne tiden er jo så dyrebar, derfor er det vanskelig når litt av timen spises opp av andres forsinkelser. Samtidig ser jeg hver uka, at behandlere prøver sitt ytterste for å ivareta meg. De tar den tiden det tar. Det er jeg takknemlig for. Jeg tar tid, og jeg får tid.

Når jeg venter på venner og/eller famile, kan jeg også stresse meg opp. Blir redd de har kommet ut for en ulykke hvis de er forsinket. Heldigvis er det stort sett bare bekymrede tanker, og ikke noe med rot til virkeligheten. I virkeligheten, er venting en del av hverdagen – for alle, enten det er på jobb, i helsevesenet eller privat. Hvordan vi takler det, varierer. Det er min sårbarhet, som gjør ventingen til et problem. Men, jeg takler problemer – på mange måter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s