tilleggsvansker

Psykose

Jeg er ikke psykotisk, og har ikke vært psykotisk. Men jeg har vært i grenseland, og med mitt kreative sinn har grensepsykosen fått stor drahjelp og høyt driv. Det har vært så spennende å dyrke den, når man kjenner seg ensom. Gi annerledes opplevelser av virkeligheten noe å flyte på. Vise andre at jeg virkelig lever, selv om det har blitt tolket som om jeg ikke er som de andre. Som når jeg har kommentert at fuglene har sluttet å synge, en varm sommerdag utenfor akuttmottaket. Det var ikke noe psykotisk over dette, men en observasjon sykepleierne som gikk med meg på vei til drosjen etter suturering av et sår, ikke forstod. Det er bare i ditt hode, tror jeg H sa. Men det var det ikke, fuglene var særdeles stille den ettermiddagen, jeg kan enda se det for meg, og jeg tolket det videre til at de var døende, og at det hadde med meg å gjøre.

Psykose kan oppstå både ved depresjoner og som tillegg til Asperger, men er ikke et sett symptomer man behøver å ha selv om man har andre psykiske lidelser og/eller utviklingsforstyrrelse. Psykose er en forvirringstilstand der man ofte hører eller ser ting som ikke andre kan se eller høre. Det verken ser eller hører jeg. Jeg er like avstengt som dere andre. Men jeg oppfatter kanskje ting litt annerledes likevel, og kreativiteten min dikter opp en virkelighet som ikke alltid henger på greip med det som er naturlig for andre. Og dette gjør nok også at jeg kan være litt rar sosialt fordi jeg selv ikke er opptatt av nøyaktig det samme som de andre. Jeg er detaljfokusert og et lass kan velte av bare en filleting. Livet blir fort fragmentert og skjørt.

psykoseBLOGG.jpg

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s