sosialt

Brobygger

Det er noe fint med å være sosial. Jeg har tidligere hatt oppe i bloggen dette med at det sosiale kan være vanskelig og at flere med Asperger isolerer seg. Men det er ikke hele sannheten. Noen også bare sier de liker seg bedre alene tror jeg, fordi det noen ganger er sårbart å stå i en relasjon. Jeg gir ofte litt for mye av meg selv, slik at jeg blir stående så naken og liten tilbake hvis relasjonen ryker.

Og det gjør den av og til. Det er ikke bare brobyggere i samfunnet vårt. Det er også individer som vil opp og fram, fremfor å komme frem som en gruppe. Være sterke i seg selv, fordi de kan. Være sammen med de vennene de liker best, ikke oss som krever litt ekstra varsomhet. Ikke alle «oss» trenger noe ekstra heller, men mange krever litt forutsigbarhet. Noe konkret og håndfast å gripe tak i. Når jeg ikke får det, blir jeg redd og usikker. Teksten fortsetter under bildet (DaVinchi-broen).

brobygger1BLOGG.jpg

Da kan jeg være litt slitsom, kanskje ta litt for mye kontakt. Jeg husker i ungdomstiden hvor vanskelig jeg fikk det hvis jeg ikke mottok et sms-svar. Nå, hvor de sosiale mediene er rundt oss og med oss hele tiden, er jeg ikke like sårbar som da. Jeg skjønner at folk kan være opptatt med noe annet, og derfor ikke svarer meg.

En grunn til at jeg ikke tar så mye kontakt med venner for å treffe dem «live» og ikke bare i en chat, er nok at jeg er redd for å oppta tiden deres, og redd for å ikke føle at vi er jevnbyrdige. At jeg er den de bare synes litt synd på. Det er ikke synd på meg, og jeg er et voksent menneske med adekvate interesser. Jeg er bare litt lost i det sosiale landskapet likevel. Jeg prøver å være en brobygger mellom meg og andre, få oss til å knytte oss naturlig sammen. Men som Anne Grethe Preus sang, «ro meg over, denne broa kan jeg aldri bygge».

Og litt sånn er det, det er litt for vanskelig å begynne med brobygging når den andre parten ikke ser det samme behovet. Folk har jo andre venner, og har ikke sett så mye til meg de siste ca. 15-17 årene. Det er jeg som trenger en bro, og jeg som må gå i gang – både med å bygge og bestige og gå over. Jeg skjønner det.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s