Hverdag · samfunn

De gode bøkene (det gode livet)

På Lindmo i går, var det om Nina Lykke og hennes bok Full spredning. Det minner meg på mange gode leseropplevelser i 2019. Jeg har begynt 2020 med litt mindre lesing, men det skal jeg nok forandre på. Det er bare det at i mitt kaotiske sinn er det så godt å fokusere på fotograferingen. Det er liksom mer konkret og enklere å være fokusert i enn en omfattende roman. Men jeg har ikke sluttet å lese, absolutt ikke. Det er bare litt i dvale.

Apropos bøker, og samfunnet vi lever i, fotograferte jeg Deichmanns tidlidigere lokal utvendig da vi dro til Oslo for noen uker siden. Det bygget er så ærverdig at jeg blir ydmyk. Og det er noe fint med biblioteker. Det at de er åpne for alle. Jeg har lyst til å besøke det nye hovedbiblioteket til våren.

Det er i det hele tatt mye jeg vil til våren, så jeg kan ikke dø enda. Selv om det bare er småting, har jeg en plass her i verden. Og noen sier at jeg trengs. Jeg vet ikke om det er sant, eller om det bare er oppdiktet skjønnlitteratur. En god bok med Happy ending. Eller kanskje det blir en krim av det til slutt. Der noen lykkes med å ta knekken på meg. Sånne tanker spinner rundt i meg og jeg må le litt. Jeg er vel ikke så viktig at jeg blir en hovedperson?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s