Funksjonsnivå · Hverdag

Tannlegen

I går var jeg hos tannlegen. Jeg pusser jo ikke tennene så det er litt flaut og vanskelig å vise frem tennene mine. Og det er vanskelig å ha noe i munnen. Det er jo derfor jeg ikke takler tannhygiene i hverdagen min. Kombinert med lyden av en tannbørste. Jeg er sensitiv overfor dette.

I tillegg, måtte jeg bryte rutinen min om å sove lenge som jeg til vanlig kan på onsdager. Jeg skulle jo noe viktig. I alle fall i andres øyne. Det er viktig å ta vare på tennene sine. Du er så intelligent Helene, du skjønner vel det du. Så banalt, men så vanskelig.

Jeg satt der og gapte. Prøvde å smile med tennene da jeg kom. Late som om det er helt hyggelig å komme til oppfølging. Psykiateren min sa på tirsdag at det er penger i de med dårlige tenner. Så kanskje er det ikke så dumt for tannlegen at jeg ikke pusser tennene. Jeg vet ikke. Jeg skammer meg likevel.

Men jeg hadde ikke så dårlige tenner. Og jeg taklet undersøkelsen helt fint, for tannlegen var tålmodig og vennlig. Jeg har ny time i august, de vil følge med på meg. Jeg trenger ikke bite fra eller være opprørt, for noen mennesker tar virkelig hensyn. Det gjorde denne tannlegen. Smiler fra øre til øre.

Galleonsfigur i Hvitsten, tilbakeblikk fra tur med kameraet lørdag
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s