Hverdag · samfunn

Når de små enkeltmenneskene har rett

Noen ganger, føler jeg meg liten og hjelpesløs. Det gjør jeg også nå, og faktisk i doblet skala. Det er nemlig sånn, at det lille og redde i meg, fikk rett. Det er sånn at samfunnet sier vi ikke trenger å hamstre. At apotek og matbutikker alltid vil være åpne for oss. Men nå er mange apoteker i hele landet stengt. Og det apoteket jeg bruker, har også fått redusert åpningstid. Det skremmer meg, at angsten min er berettiget. At jeg har all grunn til å være livredd.

I tillegg, strammes fleksibiliteten og friheten min seg inn, slik at jeg ikke lenger har mulighet til å dra på butikken som før. Det er nemlig smitterisiko at vi sitter tett sammen i bil, som vi bruker til butikken. Jeg må regne med å støtte meg på familie som handler for meg eller netthandel. Kommunen har bestemt at vi ikke kan reise ut. Jeg fikk rett, jeg hadde god grunn til å hamstre på lørdag. Nå er jeg redd det ikke er nok, at det ikke holder, og at når jeg er tom, er det tomt eller stengt der ute. (Ikke gi meg rett igjen, ber jeg for.)

2 kommentarer om “Når de små enkeltmenneskene har rett

  1. Nå syns jeg du skal roe deg litt ned her. For det første er det ikke samfunnet, men regjeringen som sier at man ikke trenger å hamstre. Og at _noen_ apoteker holder stengt eller reduserer åpningstidene , betyr ikke at vi ikke skal få medisinene (eller maten) vi trenger. Altså har du ingen «grunn til å være livredd».

    Liker

    1. Ok, men jeg er nok redd selv om det kanskje ikke er grunn slik du ser det. Men også samfunnet, de jeg snakker med og media, sier det samme som regjeringene. Men dette jeg skriver er sånn jeg føler det i dag. Men jeg skal prøve å tenke på det du sier her. God helg!

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s