Hverdag

Jeg valgte meg kanskje april

April er forbi, og en måned fylt med foto og litteratur skal oppsummeres. Det har vært en turbulent måned, med utfordringer på mange plan. Både relasjonsmessig, fotomessig og helsemessig. Jeg har vært på sykehus og kjempet enda en gang. Så kanskje valgte jeg meg april, som en skjebnemåned. Så skjør, så sterk. Det spirer og (sår) gror.

På den positive siden, har det vært opplevelser i naturen der hvitveisen spratt frem og jeg fikk lest mer bøker enn på lenge, fra sykesengen men også sittende i bakhagen min. Jeg har ikke skrevet omtale til alle, men vil nevne de oppsummert her. Kanskje de gir noen tips til andre som også liker å lese.

Leseliste oppsummert:
Alene
av Peder Kjøs. En bok om ensomhet. Enestående.
Notat ved avgrunnen, ei mors forteljing, av Ellen Kristvik. En gripende, sterk bok om selvmord.
Unyttig som en rose av Arnhild Lauveng, som jeg leste for kanskje ti-tolv år siden, om schizofreni, psykisk helse, å bli frisk og å være psykolog. Givende å ta fatt på igjen.
Den tause pasienten av Alex Michaelide, en psykologisk, spennende, berikende thriller
La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson, en vakker beretning
Listen fortsetter etter bildet av en av de leste bøkene.

Bokhandlersken av Gro Dahle, en eksistensiell roman
Smyge forbi en øks av Beate Grimsrud, oppvekst fortalt i språklige gode bilder
I smittens tid. Rapport fra pandemiene frontlinje av Paolo Giordano, en bok om koronaSkuggen og dronninga av Lars Amund Vaage, en god roman om psykisk lidelse
Oktoberbarn av Linda Boström Knausgård, om skilsmisse og psykatri
– Påbegynt: Jeg foreslår at vi våkner av Beate Grimsrud, som jeg tar med meg videre nå i mai. Kreft blir satt på agendaen, på en helt ny og særegen måte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s