bokanmeldse

Diagnose gammel/forelsket

Jeg har lest De siste kjærtegn av Kjersti Anfinnsen (Kolon forlag, 2019, lesereksemplar), en bok om alderdom jeg forelsket meg i. Øyeblikkelig, til døden skiller oss ad.

Birgitte Solheim, en gammel dame, har for lengst forlatt yrket i et mannsdominert miljø som hjertekirurg. Hun satset aldri på familie, men kun karriere. Nå er hun plutselig pasient for hjemmesykepleien, har hjemmefrisør, bruker parykk og vennene hennes er døde.

Men Birgitte vil fortsatt oppleve kjærligheten, og får seg en kjæreste og samboer. Jeg vil dele et sitat fra boken som taler for å leve i nuet:

«Vi lever, tenkte jeg, da vi satt slik, og vi fortsetter å leve til vi ikke lever lenger.»

Boken er om livet som er nå, som gammel, ikke så mye livet som er gått slik vi er mer vant til. Den er velskrevet, sårbar, morsom og helt fortryllende levende. Birgitte kan virke fandenivoldsk og sart på samme tid. Det er brukt gjentakelse som et virkelmiddel jeg føler forsterker uttrykket. Alt blir så sterkt når det står «det er ikke bra,» etterfulgt av «det er ikke bra i det hele tatt.» Men det er den vesle romanen, som jeg nå trykker til mitt hjerte. Terningkast 6.

Reklame

En kommentar om “Diagnose gammel/forelsket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s