bokanmeldse

Et hundeliv i revy

Jeg har lest Min døde hund av Joakim Kjørsvik (Kolon forlag, 2019, lesereksemplar). Fra omslaget:

«I en støvete bakgate j Casablanca, snubler forfatteren (…) over en valp til salgs. Tre år senere dør hunden i en annen bakgate på Sagene i Oslo. Dette blir utgangspunktet for en nær og sår diktsamling (…)»

Minner, reiseskildringer, litteratursprang, historiske tilbakeblikk, alt flettes i hverandre og lever(es) som en film av et liv som en gang var. kall gjerne boka ei kondolansebok, der alle hilsener er ført inn, men i hovedsak ført av akkurat eierens penn. Som hundens Nana svinsende hale, svinger han med pennen en sirkel av liv fram for meg som leser.

Dette er en diktsamling å bli øm om hjertet av. Språket er rikt og forfatteren leker med ord og form. Jeg avslutter denne omtalen med et kort dikt (s. 13). som plasserer hundens evner til å utføre og fylle våre behov og forventninger, på en treffende måte. Ingenting er så hengivent som en hund.

«ARBEID

Hva hunder gjør? Hunder
gjør jobben sin.
De gjør.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s