Hverdag

Studiestart

I forrige uke, var fadderukene tema i nyhetssendingene. Både bråk og smittefare ble heftig debattert. Men det er nå det virkelig begynner, med timeplan og lesesal. Et løp, kanskje en treårig bachelor. Fra A til B til… Jeg kunne ønske året var 2003, som da jeg stod stolt (og usikker) som journaliststudent ved Høgskulen i Volda. Livet lå foran meg, og jeg trengte bare å leve det. Jeg ble inkludert som de andre i fadderuken og kunne smelte inn. Men så gikk det ikke helt slik likevel, jeg ble «psykere» og i 2004 var innleggelse et faktum.

Jeg karret meg gjennom årene, helt til 2006, men fikk ikke fullført alle eksamener. Jeg ble ikke journalist. Men jeg ble mye annet. Pasient, bruker, anorektiker, skribent, forfatter, konsulent. Sånn opp i gjennom. Men likevel vil jeg sitte på skolebenken, slik mange gjør fra nå av og år fremover. De har sin start, sin mulighet, de kan gripe den. Jeg har en liten drøm om å ta et årsstudium på deltid via internett (det tar to år). Så, kanskje i fremtiden, kan jeg kalle meg student igjen, via internettet. Imens gratulerer jeg og ønsker lykke til på reisen til alle de andre. Og husk, det viktigste er at du har det slik at du leve, det er viktigere enn å få A eller B. På vei til B.

Universitetet i Ås, NMBU

En kommentar om “Studiestart

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s