Hverdag

When September ends (månedsoppsummering)

Så var det virkelig høst. September med mye fint vær, har beveget seg forbi oss. Og med oss. Jeg har kjent på bølger inni meg og storm utenfor. På vanskeligheter med å leve, helt enkelt og veldig komplekst. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Jeg har fylt dagene med litt fotografering, lesing, turer, tv og besøk. Fotoutstillingen på Kolben (i biblioteksgalleriet på Kolbotn) ble åpnet forrige lørdag, og jeg har bilder med. På DVD så jeg Welcome to Marwen, den var virkelig fin å oppleve. På TV har jeg sett sommerhytta som jeg synes det er gøy å følge med på, samt stjernekamp, og skal vi danse, Kåss til kvelds, Lindmo, Koronadagbøker og nå er Farmen også i gang igjen. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Når det mørkner ute, er det fint å finne lyspunkt med fotografering, bøker og TV inne. Men jeg må også nyte høstløvet, fargene, regndråpene som legger seg på naturen. Nå i oktober, fortsetter jeg med disse tingene mine. Jeg forventer ikke noen dans på roser, ei heller total kollaps. For jeg kjemper så veldig for å balansere meg på et nivå der jeg kjenner mening. Mening med å leve for menneskene jeg er glad i, fotograferingen og skrivingen om det jeg opplever og leser. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Her kommer oppsummering av bøkene jeg har lest i september:

 • De første dagene av Maja Lunde, en klok beretning om koronakrisen
 • Inventarium av Pedro Carmona-Alvarez, en storslått diktsamling
 • Tronds bok av Asta Øen Lundgren, et portrett over en manns liv med autisme og utviklingshemming, fra fødsel til fylte 50 år
 • Hundedager av Trine-Lise Rygh, en gripende roman som evnet å overraske meg
 • Det stoppar ikkje her av Tone Myklebust, en novellesamling på nynorsk
 • Ollianna av Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhus, en bildebok om kjønnsidentitet
 • Å forlate en katt av Haruki Murakami, et personlig essay om hans far
 • Anton vil ikke gå på tur av Amadeus Blix og Jens A. Larsen Aas, en illsutrert barnebok om hunden Anton fra TV-serien Fra bølle til bestevenn
 • Forventning av Anna Hope, en roman om tre venninner, hva de ville ble og hvem de er
 • Min insta-story av Mads Hansen, om hvordan en middels god fotballspiller blir spellemannspirsvinner med masse følgere på Instagram.
 • Fra du så meg av Eldris Johansen, en ungdomsroman med en me too historie
 • Kohts bok, en historie om Christie Koht, skrevet av Joachim Førsund
 • Yoko Ono er en sjarlatan av Ingvar Ambjørnsen, en Elling-bok
 • Bare Victor av Victor Sotberg, en reell virkelighetsflukt tilbake til livet som seg selv

Med ønsker om en god oktober til deg og dine.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s