Hverdag

Positiv

De som følger denne bloggen, vet at jeg ikke alltid er glad. Men det utelukker ikke å være positiv. Selv om jeg kan være trist og ustabil, har jeg en optimisme og et godt syn på mange ting. Jeg verdsetter små ting, bagateller kanskje for andre, og evner å bry meg ekstra om mennesker jeg ser opp til. Og når vi mennesker ser hverandre, kan vi bygge oss opp, sammen.

Jeg er derfor positiv
til relasjonene mine, selv om jeg vet at jeg ofte kommer til et punkt der jeg feiler og sårer, avviser eller skuffer jmfr. nylige innlegg på denne siden. Det er likevel verdt å ha kontakt med andre mennesker. Jeg er ikke bare en einstøing, selv om jeg kan lukke meg inne med bøkene mine.

Apropos bøker,
mandag fikk jeg ny bokhylle. Det er veldig positivt! For da får jeg plass til flere av bøkene miene i stua. Det ble så veldig fint! Og med bøker, kan jeg lære om andre mennesker og relasjoner jeg selv ikke har levd i. Som samboere, kjærester, det å være mor.

I kveld skal jeg fortsette
å lese en bok jeg holder på med, en triologien faktisk, se Lindmo og tenke på at noen er glad i meg. I går var det fotoklubb. Jeg gledet meg til å høre et bildeforedrag da, og det var vel verdt turen.

Selv om jeg har det vondt inni meg, er det altså mye som jeg er positiv til. Og det positive vil gro, akkurat som såret jeg laget mandag også vil gro, ved hjelp av legens sirlige suturer. Alt er ikke et glansbilde, men alt er heller ikke håpløst. Man får igjen noe for å holde ut det tunge.

Jeg trenger ikke være verdensmester
for å ha et verdig liv. Selv om noen vil rakke ned på livet mitt og mene jeg er for syk og ikke gjør nok for å bli frisk, er det slik det er å være meg. Slik jeg kan håndtere livet. Det må være lov å være positiv selv om man er syk. Jeg er lei meg for at jeg ikke lever opp til andres standarder for et godt, selvstendig liv, men kanskje det er sånn at vi kan godta at vi er forskjellige? Det er lov å håpe – ja, jeg er en optimist.

Håpet er lysegrønt.

2 kommentarer om “Positiv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s