asperger syndrom · tilleggsvansker

Den kroniske følelsen

«Personer med AST er ofte rigide, med begrenset kognitiv (Yasuda mfl., 2014) og atferdsmessig fleksibilitet (D’Cruz mfl. 2013). De har også problemer med å forestille seg hvor lenge en bestemt begivenhet varer. Det kan øke risikoen for å bli værende i fortvilelse og overveldende depressive tankemønster, fordi de ikke skjønner at de fleste begivenheter er midlertidige og etter hvert går over (Storch mfl. 2013).»

Nils Kaland
Artikkel: Personer med autisme og asperger syndrom og suicidal atferd

Jeg satt i sykesengen og leste denne artikkelen. Det gav litt mening, i forhold til at når noe er skikkelig vanskelig, er det umulig å se en ende på det uten å forsøke gjøre/skape en ende på det. Det gikk bra, denne gangen, og jeg håper jeg kommer meg hjem igjen snart. Hvis du har det vanskelig mens du leser nå, be om hjelp.

(AST er for ordensskyld Autismespektertilstander som består av autisme, atypisk autisme og Asperger syndrom. Karakteriseres av problemer i sosialt samspill og kommunikasjon og begrensede, gjentatte og stereotype mønster av atferd og interesser og aktiviteter (WHO 1993).)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s