Hverdag

Når nettene blir lange

….og kulda setter inn, så sier vesle musemor til ungeflokken sin…

Ja, det blir jul. Det er desember, jeg åpner kalender. Men nettene, de er definitivt lange. Som om jeg ikke riktig finner min plass i døgnrytmen. Den hopper og spretter og jeg ligger mye våken.

Mange med psykiske vansker sliter med søvn. Også mange med autisme. Noen av oss har nytte av kuledyne. Noen bruker medikamenter. Og noen har god nytte av å ha faste rutiner for legging. Hva som passer for den enkelte, får en finne litt ut av.

Jeg prøver å ikke stresse når jeg ligger våken i natten og ikke får sove. Det er min strategi. Jeg prøver å tenke at jeg sovner til slutt og at det går bra, og at jeg kan sove neste dag hvis det blir umulig å sove. At det alltid ordner seg. Selv om jeg ikke sovner på flekken.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s