bokanmeldse · Hverdag · samfunn

Jeg utvikler meg

Noen ganger, får man en tankevekker. At det var en influencer som skulle gi meg den, hadde jeg kanskje ikke forventet. Men det finnes influencere med viktige tanker, erfaringer og følelser. @snillegucci, som er instagra-kontoen startet av Kristiane Aateigen for å dele tips innen mange forskjellige områder i livet, alt fra kjøkken til husleie til livsmestring, er populær. Men at hun hadde så mye å komme med at det ble en bok jeg leste, er jeg takknemlig for.

Boka Lev ditt beste liv (Cappelen Damm 2020, lesereks) er en planlegger som vil hjelpe oss til å gjøre livet vårt til det bedre. Fra at livet kanskje er noe som skjer med oss, blir vi aktive til å ta del i det. Jeg lærte at egoet lurer meg, og at jeg ikke er hjernen min og kan observere hva den vil meg i stedet – og påvirke og ta grep. Å utholde nærværet i stedet for å flykte i stress, oppdaget jeg mulighetene for.

Planleggeren inneholder tolv kapitler, og jeg kan skrive inn mine egne notater. Temaene er vaner og rutine, stressmestring, gi mer faen, mindfullness, minimalisme, perpektiv, selvrealisering, økonomi, produktivitet og motivasjon, kommunikasjon og snillosofi. Kristiane er tydelig på at hun ikke er psykolog og ikke kan være erstatning for profesjonell hjelp, men hun gav meg en «boost» psykologer ikke har klart å gi meg.

Gjennom boken, er det fakta om hjernen, tips og triks til å leve med den og takle livet på sin egen måte – bli sjefen i livet sitt – krydret med sitater fra kloke hoder som for eksempel Einstein. Jeg ble oppslukt, og vil sette meg med boken på nytt der jeg fyller inn egne notater og svar på spørsmålene Kristiane reiste. Men jeg kvier meg alltid litt for å notere rett i bøker jeg liker, som om jeg skulle forpeste dem. Men det er kanskje denne selvtilliten hun snakker om å finne frem til da, og at jeg selv velger min verdi. Med det ønsker jeg leserne mine en verdifull start på det nye året vi snart går inn i.

4 kommentarer om “Jeg utvikler meg

 1. Du sa hun sa: «Å utholde nærværet i stedet for å flykte i stress.»

  Fysisk/Språklig og vitenskapelig er å utholde en referanse til utholdenhet. Utholdenhet er ikke tolmodighet.

  Utholdenhet referer til fysisk et stort hjerte som pumper masse oksygenmettet blod for å dekke større avstander og «ri bølgen». Tolmodighet er en *Gardist* eller Kongelig Vakt egenskap som viser til et lite fysisk hjerte som tolererer «stress» ved å være trass slaget livet gir deg.

  Vil du kontakte meg? Jeg har prøvd å fa tak i deg tideligere. Jeg er også Asperger Diagnostisert og vil høre fra deg 🙂 …

  Mvh
  Mustafa
  (du ser bilde av meg og bloggen min her: http://www.dualism.pro)

  Liker

   1. Jeg vet ikke hva din e-post er. ?
    Jeg kan gi deg min e-post hvis du er redd for Spam dersom du legger ut din e-post.

    Det er en Autisme ting at det er VELDIG!! hyggelig med kontakt og «vanskelig å vedlikeholde» … Men jeg er seriøst engstelig for hvordan livet mitt skal bli sosialt 😦

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s