foto · Hverdag

Photoshoot (How to survive)

I en krevende tid, som i grunn er alle tider for meg, gjelder det å finne seg strategier for å føle livsmestring. Føle at man har kontroll på noe. Og det føler jeg, når jeg styrer eksponeringen i et fotografi, og komponerer min egen virkelighet.

Til jul, fikk jeg noen gaver, som vil berike meg i fotoåret som står for tur. En ny minnebrikke, sender og mottaker så jeg kan bruke blits trådløst, et medlemskap i fotoklubben som vil gi inpirasjon og faglig påfyll såvel som sosialt, og rekvisitter til røykfoto. Jeg er så glad de som er glad i meg liker interessen min og hjelper meg å realisere drømmer om å være en fotograf.

I dag, andre juledag, har jeg vært en tur i den våte snøen. Dessverre var det ikke frost, så jeg fikk ikke tatt noen makrobilder av det. I stedet ble det noen landskapsfoto med litt tåke på. Jeg er ikke helt i tåka likevel. Jeg føler at det er håp og mening i det å få lov å komme seg ut og ta bilder. Selv om jeg aldri kommer til å ha noe yrke, verken som fotograf eller noe annet. For mange er det å mestre en jobb det som gir følelse av fungering og mening. Det mangler jeg. Men jeg husker, da jeg hadde min eneste sommerjobb som attenåring, at det var kjempestort å tjene sine egne penger. 100 kroner for hver time.

Jeg hadde, selv om det nok var minstelønn, en verdi jeg kunne sette en prislapp på meg selv. Jeg lurer på om jeg kunne opplevd noe sånt om jeg solgte kroppen, eller om det ville gitt motsatt følelse. Om man da gikk på akkord med seg selv. Hehe, dette var en avsporing med en sprø tanke. Tilbake til julen, og juleboblen og det å være en fotograf. Å få gaver til min interesse, gjør at jeg føler at jeg blir akseptert og verdsatt for den jeg er og det jeg skaper. Jeg fotograferte pynten, treet, menneskene, de glade barna, pakkene som ble åpnet i fryd. Jeg skaffer og gir meg selv og livet mitt mening gjennom å fotografere. Og med det ønsker jeg alle en frydefull og fredfull romjul. Jeg tar det (nesten) helt med ro.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s