asperger syndrom

Asperger til alle årstider

En tilstand på autismespekteret, følger en året rundt. Den tar ikke pause. Men som jeg var inne på i forriggårs, trekkene kan skifte og svinge, humøret og funksjonsnivået.

Siden grunntilstanden ligger her hele tiden, prøver jeg å godta meg selv slik jeg er med de vansker og de styrker jeg har som person med Asperger syndrom. Samtidig ser jeg på personligheten min, den som gjør at jeg er jeg, og prøver å ta vare på henne. Ikke drukne meg selv i lyset av en tilstand.

Når man vet litt om hva som er vanskelig og hva som fungerer godt, kan man ta hensyn til det i hverdagen og også si fra til omgivelsene sine om hva man trenger. Noe av det viktigste for meg, er nok forutsigbarhet og informasjon. Følelsen av kontroll i eget liv. Jeg får det vanskelig når alt flyter. Og fordi jeg lett kjenner på kaos, har jeg utbytte av å leve et rutinepreget liv.

Gjennom året, har vi stort sett hver lørdag fotografert på en liten tur. Den turen forrige uke, regnet det på snødekt mark. Jeg fanget dette mennesket som gikk med paraply, og jeg synes det illustrerer godt året som går. Fra høst til vinter. Og jeg gleder meg til å fotografere vår. Se hestehoven komme frem igjen. Godt nyttår!

Reklame

2 kommentarer om “Asperger til alle årstider

  1. Hei Helene! Flott bildeog en lærerik blogg som jeg alltid leser! Mange fine bilder, bokanmeldelser og betraktninger om livet ditt! Du er gir av deg selv, det er modig og det gir mening! Ønsker deg et riktig godt nytt år! Hilsen Frøydis

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s