Hverdag

Besøkstid (alt det fine, liksom)

Innlegget inneholder reklame: Probat.

Jeg scrollet gjennom Probat sin nettside, som jeg gjør omtrent en gang i uka, og betraktet t-skjorter og handlenett med tegnet regnbue og teksten «Alt blir bra». Gjør det det? (Innlegget fortsetter under bildet.)

Kanskje er det litt vel optimistisk, men det er et håp i den regnbuen, de ordene, de fargene. Vi er et fargerikt fellesskap. Vi utfyller hverandre. Vi sprer glede. Og den gleden, gir meg håp. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Når jeg håper, handler det ikke om at jeg tror jeg blir frisk eller får et perfekt liv. Men det handler om at jeg opplever livsverdi her og nå, gjennom skriving, familie, foto og lesing. Ord som er mer enn ord. Bilder som ikke bare er film. Og tilsammen, kan de bli morsomme ordspill og fortellinger. Jeg ler og serverer, med emalje-krusene mine fra Probat. (Innlegget fortsetter under bildet.)

På ett krus står det: «Ka-no?» med bilde av en kano (se litt opp i innlegger). Jeg digger virkelig å leke sånn med ord. På en annen kopp står det «Skogens kongLe». Er det faren min? Jeg gir han krus som krone og jeg er prinsesse. Eller, i alle fall vertinne, for med servise i melamin eller emalje, kan jeg servere på en måte som ikke føles farlig for meg eller de rundt meg, med noe som ikke knuser som porselen går i knas. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Med sikkerheten i boks, åpner jeg en kakeboks. Jeg finner frem kaker fra Marokko til gjestene mine. Eller det vil si, kakene er bakt i Norge, men kokken de er fra, er fra Marokko. De er så vakre som roser, kjærlighetens blomst, de småkakene. Jeg fotograferer kanskje en rosebukett, som takk og pris og så pusler jeg litt rundt i leiligheten, gjør alt klart til besøk. Det er helg. Alt blir bra. (Sola skinner.)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s