Hverdag

En tynn strek?

Noen ganger, tenker jeg på livet som en line. En line jeg danser på, når jeg har det bra. Og som for linedansere flest, ligger faren der: Man kan falle ned! Det er både sprekker og store fallgruver, på utsiden av linen min.

Jeg geiper kanskje til speilet, og ler av rigide levemønstre. Sånn utad. Og du tenker kanskje jeg takler det uforutsette godt. Men sannheten er at selv om jeg kanskje bryter normale normer, er jeg rigid selv også. Alt må være på en strek, stemme på en prikk. Jeg kjenner prikkedøden og får angst. Innlegget fortsetter under bildet.

Alt dette, gjør meg faktisk ikke bare sårbar og syk, men også gjennomført, gjennomtenkt og dyktig. På en del områder. Så selv om det gjør meg lite fleksibel og jeg av og til får sammenbrudd, er også dette rigide og fastlåste med på å gi meg fokus. Og har man fokus, kan man bli flink til noe.

Selv om jeg kanskje henger i en tynn tråd, og streken innhenter oss, en deadline, er det også et spor av håp. Jeg retter blitsen mot det håpet, lyser opp og knipser bastant. Smiler du appelsin, til meg?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s