Hverdag · tilleggsvansker

Humor og humør

Jeg har et glimt i øyet. Jeg smiler mye. Det forundrer noen. Hvordan jeg smiler når det er mørkt som i svarteste natta. Men jeg har humor og jeg leker med ord. Jeg skjønner også ironi, i alle fall stort sett. Men ironi brukt slemt mot noen, det liker jeg ikke. Da kan man heller si rett frem det man skal si.

Jeg syns ikke man skal tulle med alt. Men min egen situasjon, kan jeg ha en lett og humoristisk tone rundt. Jeg har overrasket både på legevakt og sykehus, med mine smil og lite selvhøytidelighet. Når de spør bekymret om det går bra, eller om det gjør vondt, blir ansiktet mitt ei sol.

Jeg sier, «jeg har vært ute noen vinternetter før». Og det har jeg virkelig. Men jeg trenger ikke utbrodere dem, alt det traumatiske, vonde og triste er i min tale bare «vinternetter.» Og vi overvintrer jo! Derfor «sydenbildet» her, tatt nå i vår ved Villa Malla. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Surf on

Det blir som en tegnefilm om noe stort og komplisert denne humoren og smilet på lur, det skrå blikket. Det vanskelige blir forenklet ned til noe fordøyelig og fornøyelig. Kanskje er ikke en time med Donald Duck på skjermen så dumt, kanskje (er det) Petter smart.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s