Hverdag

Summarum Mai

En liten oppsummering av mai måned (kom du skjønne milde?). På flere måter en ålreit måned selv om den begynte kaldt. På alle måter, både i været og innlagt på sykehus. Men videre, mye bra og helt på tampen kom varmen også. Jada, jeg er meg selv med mine utfordringer, men det gidder jeg ikke repetere hele tiden. Man kommer ikke opp i lyset om man graver seg ned i mørket. Og å fotografere for eksempel, handler jo mye om lyset.

Jeg gjør også noen konstruktive ting for å ha mening i hverdagen. Det kan jeg komme tilbake til, jeg vil gjerne bare se at jeg mestrer det først. Det er viktig, når man er åpen (og naken og sårbar) som jeg er, å føle seg komfortabel FØR man deler. Sånn at man er trygg nok i seg selv, til å la andre få se seg.

Ellers er jeg litt redd om dagen, for det blir nok en endring på behandlingsfronten. Psykiateren er ute av bildet, har sluttet i jobben. Hvem tar over? Vil personen tåle meg, og stå i det? Håndtere og ikke la seg skremme? La meg få leve mitt liv, innenfor de gitte rammene?

Men nok grubling.
Vil jeg gruble, kan jeg spille spillet Gruble og finne ting som begynner på bestemte bokstaver. Det gir flere poeng enn å grunne over livet selv. Og spesielt døden, som er et negativt regnestykke. Gravstøtter er jo så dyrt, hehe.

Sett i mai:
Filmer: Patrik, Age 1.5 (Netflix, morsom komedie om adopsjon), I taket lyser stjernene (HBO, svensk ungdomsfilm om å miste moren sin i kreft, sterk og godt laget), Mary and Max (film jeg har i samlingen min, denne må du se – animasjon om Asperger).
På TV, har jeg blant annet sett på Grand Prix/Eurovision (NRK), The Voice og Sommerhytta (TV2)

Bøker jeg har lest i mai:

 • Innsatt nummer 19/227 av Isabelle Eriksen, en bok om å være i fengsel, skrevet som dagbok fra influenserens opphold i fengsel for to voldsdommer. Reflektert og spennende lesning. 
 • enno var dei kroppar av Marit O Kaldhol, en sjelfull novellesamling om livet på flukt i en verden der det er klimakrise og konflikter. Gjorde inntrykk! 
 • Preposisjonenes teori av Claude Royet-Journoud, diktsamling av dimensjoner 🙂 Plasserer meg, kjenner meg som en fornøyd leser. 
 • Redd deg selv først av Lene Julsen, om å falle og å reise seg igjen – via blant annet mindfulness. En bok som fikk meg til å ville kjempe. 
 • Dette er andre dagar av Ruth Lillegraven, poesisamling fra en tid ( ja vår tid) med pandemi. Gode betraktninger, viktige nye livserfaringer. Store og små begivenheter i verden og hjemme som berører oss. 
 • Takk for maten av Jon Ståle Ritland, en diktsamling om maten vår. Her lærte jeg om alt fra tradisjoner rundt mat til råvarer og egenskaper. 
 • Kvinnen i vinduet av A.J. Finn, psykologisk thriller som fenget meg! 
 • psykt deg av Maria Østhassel, sakprosa-bok til ungdom om psykisk helse av psykologen som har den populære kontoen @psyktdeg på sosiale medier. Og JEG lærte mye, om egne og andres følelser. Innmari viktig bok. 
 • Han er min av Oyinkan Braithwaite, mer pandemi-litteratur. Dette er en fortryllende og morsom liten roman, som jeg frydet meg med og kommer til å leve lenge på. 
 • På konfirmasjonsdagen av mange forfattere, med dikt og utdrag til konfirmanten. En bok å ha med seg inn i livet. 
 • Elskeren av Helene Flood, en psykologisk thriller til! (Ble ferdig 2. juni, og likte den spennende leseopplevelsen.)
MÅL
Skjerpe blikket
over nese-
vis
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s