Hverdag

Bli vakker (innerst i sjelen)

Det finnes en nettbutikk som heter det, bli vakker, men der har jeg aldri handlet. Jeg har aldri vært spesielt god på verken hudpleie, sminke eller parfyme.

Det betyr ikke at jeg ikke bryr meg om å være akseptabel og kanskje litt vakker utenpå, men jeg har liksom funnet de faktene på andre måter. I stedet for å male ansiktet, har jeg farge i ørene og rundt halsen, et lite anheng sier for meg mer enn rush i kinnene for meg. Som noe grønt for eksempel, med steinbukken på, forteller om både håp og tegnet jeg er født i. Jeg gir personligheten en farge, og sprudler litt med lilla lykke. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Jeg liker likevel godt uttrykket andre lager på øyene sine, med mascara, øyenskygge, kanal. Sterke blikk. Jeg har bare ikke fått til å lage dem selv. Jeg SER i stedet, og det jeg ser vil jeg formidle. De detaljene som symboliserer noe for meg.

Kanskje har jeg tenkt at det er innsiden som teller, men det betyr ikke at man ikke kan skinne utad.

Og litt sånn er det i naturen for meg også. Dette med detaljene, finessene. Det trenger ikke være den vakreste blomstern. Den kan gjerne være vissen, og jeg foreviger dette visne og føler faktisk liv. Som om naturen og jeg virkelig lever, og det er så deilig. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Det trenger heller ikke være noen hel blomst. Som dette lille glimtet du ser i bildene jeg illustrerer med i dag. Med en metalldetalj fra et bed, der de svarte tulipanene stod i mer eller mindre fullkommen blomst.

Men det jeg egentlig prøver å si nå, er det det ytre jeg ser får meg til å føle meg inni meg. Og at det er det som er det vakreste både med sminke, smykker og klær – det det får oss til å føle – når de virker innover. For eksempel bli komfortabel og trygg på seg selv, eller føle seg som en regnbue av farger.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s