Hverdag

Sommer, sol og ingen bekymringer?

Hvitsten 12.06.2021

Sommer, med kanskje ferie, kanskje sol, kanskje is, kanskje lette klær, alt det er kanskje tegn på en tid der vi bekymrer oss mindre. Men gjør vi det? Også de som har det bra med seg selv, har bekymringer om sommeren. De har kanskje bare en annen karakter, som om de er redde for om noen blir solbrente og får hudkreft. Heldigvis kan man stoppe katastrofetankene litt med en tur på apoteket og skaffe tre for prisen av to, eller noe sånt. Når det er etterspørsel er det tilbud.

Så hva vil vi spørre etter? Hva vil vi ønske oss? For en skyfrihimmel, en solskinnsdag, uten bekymring i gode venners lag, som Eidsvåg sang om. Jeg tror jeg vil sette å ha familien nær høyt, så vet jeg at de har det greit uten at jeg sender tusen meldinger og er «plagsom». Og å fylle dagene mine med aktiviteter jeg liker, som gir mening for meg. Det trenger ikke være så store ting. Å gå en tur på stranda, fotografere måkene, høre skrikene og vite at alt de skriker for er mer mat, varsler flokken. Tar vare på hverandre, også i naturens gang. Innlegget fortsetter under bildet.

Men hva innebærer det, å ha familie nær, hva trenger vi fra samfunnet for at familier skal kunne samle seg (om vi ser bort fra covid-situasjonen)? Noen vil trenge fri fra jobben. At man kan få noen dager eller uker ferie på samme tid, så man kan være sammen og kanskje skape seg kvalitetstid. Men vi trenger også at den enkelte ønsker å prioritere det. Man må verdsette hverdagsmagien og omfavne hverandre.

Og hva må til, for å kunne drive med meningsfulle aktiviteter? Jeg har en del interesser jeg kan drive med uten at det krever så mange involverte. Jeg kan fotografere naturen, blomstene, biene, ja det er kjærlighet for meg. Og jeg kan skrive dikt og blogg, jeg kan jobbe med egne tekster og sette meg mål. Andre har andre interesser, som krever at man kanskje investerer i noe til en bestemt hobby eller reiser på en opplevelsesreise. Da kan feriepengene komme godt med. Også personer med uføretrygd, får en form for feriepenger, de bare heter noe annet. De kommer gjennom redusert skatt den måneden de utbetales. Det synes jeg er smart, slik at hvis man ikke har fått til å spare gjennom året, får man liksom litt hjelp til akkurat det. Samtidig føles det som om man har gjort seg fortjent til en ferie, når det opptjente kommer på denne tiden. Innlegget fortsetter under bildet.


Noen har lite å rutte med.
Og når de er sammen med familien, ønsker de kanskje å gi barna is på stranda, men opplever å måtte si nei. Da tenker jeg det er lurt å finne løsninger som kan gi de samme opplevelsene, men innenfor det stramme budsjettet. Som å ta med seg lunsjen som matpakke, den samme lunsjen som ville blitt spist hjemme, men i en innpakning som passer til å nytes på stranda. Drikkeflasker, og kanskje isbiter, er også en fin måte å nyte drikke på når man er i sommervarmen, uten å for eksempel bruke mange tiere per hode i kiosken.

Mange bekymrer seg for om de får gitt de dem er glad i det samme som andre gir. Jeg forstår det, men vet også at for de aller fleste er det viktigere å være sammen, på et sted man trives. Å bo i telt, kan gi en like stor opplevelse som å ta inn på hotell. Innlegget fortsetter under bildet.

Andre ting om sommeren noen bekymrer seg for, er knyttet til kropp og selvbilde. Kan jeg ha på bikini, med min kropp? Burde jeg trent mer, se skikkelig fit/fin ut? Da tenker jeg, at man skal prøve å nyte. Prøve å tenke at det er du selv som vurderer deg mest, de andre er bare glade for at flere er ute på sommeren. Og venner og familie, bryr seg sjelden om hvordan du tar deg ut i badebukse, så lenge du tar steget ut av døra og blir med på dukkerten. Jeg humrer fornøyd og illustrerer med de humørfylte bildene fra Hvitsten i Vestby i Viken, forøvrig der komiserien Neste sommer som går på TVNorge er spilt inn. Med det ønsker jeg dere alle en god junilørdag!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s