Hverdag

Juni-jag (oppsummering)

Juni var en måned jeg hadde noen gode opplevelser også. En følelse av mestring. Det betyr ikke en dans på roser, eller at jeg har kommet lenger, eller kortere, som noen gjerne sier når noe har gått litt fint, liksom, «så langt du er kommet»! Jeg er akkurat der jeg var jeg, men er der på en måte som gir meg noe. Og jeg er akkurat den samme, med de samme utfordringer, men vi har klart å balansere det sånn noen lunde i juni. Med litt sol ute og smil inne. Selv om man er psykisk syk og kanskje fysisk redusert, kan man faktisk kjenne på livsverdi. Jeg gjør det, når jeg opplever at jeg greier noe. Det er en liten seier.

Jeg skal prøve å klamre meg til seiersfølelse, mens det er ferie i juli og alt ligger litt nede. Prøve å ikke ligge nede selv, sånn psykisk, likevel. Klare å holde på med litt av mine ting, som skriving, ising og fotografering. Hobbyer er jo også fint, og kan gi Goe opplevelser, både, med kameraet i hendene eller nesa i boka. I juni fotograferte jeg blant annet en liten runde ved Østensjøvannet. Jeg sprer vingene og flyr. Og så, lukter jeg på feriefølelsen, om enn litt skeptisk. Innlegget fortsetter under bildet.

Jeg har lest litt i juni også, her kommer en liste over bøkene:

  • Elskeren av Helene Flood, en psykologisk thriller til! Spennende og man lar seg engasjere, i alle fall jeg, selv i temaer jeg selv vet så lite om – som å ha et forhold på si, jeg har jo ikke engang ET forhold. 
  • Gamle menn syningom av Arnfinn Kolerud En aktuell bok til språkdebatten, der den på en artig måte slår et slag for nynorsken, kjemper seg frem i kongeriket. 
  • HELT ÆRLIG om hvordan vi henger sammen av Kristin Holtmon Resaland og Astrid Nylander Almaas, en sakprosabok for ungdom om helse og følelser og alt rundt oss og sånn. 
  • Vannliljen av Hanne Dahl (pseudonym), en selvbiografisk om den psykiatriske diagnosen multippel personlighet. 
  • Vita Brevis, Flora Aemilias brev til Aurel Augustin, av Jostein Gaarder, en kjærlighetshistorie fra 300-tallet. 
  • Victoria av Knut Hamsun, en kjærlighetshistorie som kom ut i 1898, fortsatt aktuell. 
  • Inferno av Ari Behn, en bok som virkelig beveget meg. En roman med malerier, stor kunst og treffende skildringer. Jeg kjente meg skutt, men også truffet av kjærlighet. 
  • Størst av alt Om kjærlighetens natur av Lone Frank, sakprosabok om hva kjærlighet er med en personlig tilnærming. 
  • Lucie av Amalie Skram, en gammel klassiker som virkelig gav meg noe helt  nytt. En slags kjærlighetshistorie uten den klassiske happy endingen. 

På tv-skjermen:
Jeg har sett på en del fotball-EM, jeg liker så godt lyden i bakgrunnen selv om jeg ikke følger så godt med. Jeg har også sett Psykobitch (film), Blindsone (film), Girl interrupted (film) Idas dagbok (film), Et glass til (film, leid hos viaplay),, Jernkvinnen (film), Allsang på grensen (underholdning, TV2) og litt annen sommerunderholdning. 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s