samfunn

Flerkulturelt (takk)

Selv om jeg ofte liker at ting er ved det vante, verdsetter jeg mangfoldet blant mennesker. Det at vi tenker forskjellig, tror forskjellig og snakker ulikt, og kanskje foretrekker ulike smaker i maten, setter krydder på livet.

Jeg tror jeg liker det, fordi det vekker en åpenhet og nysgjerrighet og gjensidig respekt. Det at vi kan gi og ta på måte. Jeg dele om det jeg er opptatt av, og for eksempel nattevakten min fra India som er sikh, forteller meg om skjegget som vokser, turbanen som sier hvilket språk han har i tillegg til norsk og maten som er vegetar. Spicet opp.

Jeg er så ydmyk når vi snakker om slike ting, som kanskje kan føles private for noen. Jeg er glad for å kunne lære om et annet menneske, og jeg viser det respekt. Innlegget fortsetter under fotografiene (modell Twigling Inguene, en dukke på ca. 72 cm).

Å være fra en annen nasjonalitet er mye mer og rikere enn at vi noen ganger har ulik hudfarge. Men det er noe av det første mange legger merke til, og skeptikere og rasister stenger av og til av bare ved det. Fortsatt den dag i dag. De går glipp av noe fargerikt i livet, metaforisk sagt.

Og jeg sier takk, til de som deler av livene sine. Forteller om hvor de kommer fra, men mest av alt hvem de er og hvordan de har det som seg. Og noen ganger kan utfordringene vi møter i språket med å ha ulikt morsmål, blir til humoristiske innslag i hverdagen. Som i dag da drosjesjåføren ordla seg litt «upresist». Han sa: Jeg er drosjen, da han ringte. Jeg så for meg en mann med hjul. Vi trillet inn i dagen og ut i verden.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s