foto · Hverdag

Kortreist (Norgesferie-illusjoner)

Mange tar til ordet for at ferien kan være minst like fin i eget land. At vi har så mye å se og oppleve her i Norge. Men de snakker gjerne om å reise ganske langt, likevel. Steder jeg ikke har tilgang til. Er det mulig å ha ferieopplevelser mer kortreist, selv om man ikke bor ved fjellet, havgapet eller ser midnattsolen?

På lørdag, hadde jeg 1,5 time til disposisjon. Inkludert reisevei både frem og tilbake. Og vet du hva, det ble NESTEN elg i solnedgang. I alle fall geit! Og jeg syns, det var greit nok. Og jeg tenkte på Odd Børretzen, visa om at noen ganger er det (livet) ålreit. Og helt ålreit.

Med dette innlegget, håper jeg å inspirere til å gjøre research der du bor. Våge å ta kontakt med andre i lokalmiljøet, slik jeg gjorde. Det er kanskje litt nifst å ta kontakt med vilt fremmede, men sosiale medier er en mulig inngangsport. Kommunen jeg bor i har en vennegrupper på Facebook, og det var slik jeg oppdaget de to geitene. En hyggelig person hadde noe planter som kunne være dyrefor, og spurte om noen ville ha. Ei med geiter, takket ja, og da oppdaget jeg: Det er geiter her i nærheten! Og jeg spurte, og ble ønsket velkommen.

Det er jo ikke alltid det passer å komme til folk (eller dyr), selv om de har ferie, men ofte er ting ute og da kan man oppleve noe annerledes om man bare våger å spørre om lov først. Mange liker også å vise frem og dele på det unike dem har, være seg antikke biler eller yrende dyr. Jeg tror også geitene satte pris på litt kos. Den ene spiste ivrig på regnjakka mi. Ja, geiter er virkelig gøyale. Den røsket godt til! Takk for meg.Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s