Funksjonsnivå · Hverdag · tilleggsvansker

Virre virre vapp (full forvirring)

En del med asperger, føler seg overveldet i en del situasjoner. Noen reagerer på det som er ute av rutine generelt, altså overraskende, noen på lyd, lukt, lys. Når jeg blir overveldet, kan jeg slite med å huske ting. Jeg som til vanlig har full kol og kontroll. Innlegget fortsetter under bildet.

Jeg kan sitte med mennesker i leiligheten min, som har jobbet hos meg flerfoldige timer, og glemme hva de heter. Det skjedde meg nå sist jeg kom fra sykehuset. Etter å ha sittet sammen inne i leiligheten min en times tid, blokket hjernen min ut, sluttet å huske, sluttet å fungere. Eller jeg kan glemme pinkoden jeg alltid har kunnet, på mobilen min og slike ting som man til vanlig husker på automatikken. Innlegget fortsetter under bildet.

Fordi det er så mye annet i hodet, som stjeler funksjonen min vil jeg si, om jeg skal prøve å forstå det. Ikke bare oppmerksomheten min, for jeg er absolutt oppmerksom på alt rundt meg samtidig, og det gjør at det blir skremmende for jeg ser jo de som sitter rundt meg kjempegodt, også vet jeg plutselig ikke hva de heter og jeg begynner å stotre når jeg snakker, ligner på stamming. Innlegget fortsetter under bildet.

Å miste kontrollen på seg selv og omgivelsene sine, glemme seg bort og derpå føle seg desorientert og usikker på seg selv og andre, kan som nevnt føles skremmende. Jeg prøver å minne meg på, at hendene rundt meg er gode og hjelper meg med å få være meg. På en bærekraftig måte.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s