Hverdag · samfunn

Rekke en buss

Ofte, når man møter folk ute, er de på vei et sted. De har ikke tid til å prate, skal rekke en buss, hente i barnehagen, lage middag, legge junior, ringe svigermor, vanne plantene.

Jeg prøver å tenke over min hverdag. Hva jeg prøver å rekke. Og selv om jeg har et aktivt liv, er det likevel ikke sånn for meg. Jeg har alltid tid til andre mennesker. Hvis de vil slå av en prat når jeg går tur, de to damene som hadde rød regnfrakk her om dagen, eldre, trivelig damer, jeg tar oftest initiativ og. Eller om noen lurer på veien, eller en venninne vil skrive med meg på Messenger. Jeg lager plass. Til sosial interaksjon.

Jeg lurer på hva jeg nedprioriterer, for å rekke mine gjøremål sammen med andres innskytelser. Kanskje er det få som ønsker å ha kontakt med meg, sammenlignet med det andre opplever? Så jeg lettere rekker alt? Fordi det er lite? Jeg vet ikke, men jeg skylder i alle fall ikke på noen buss og haster av sted, hvis noen vil meg noe. Jeg vil være til stede, for de som måtte trenge eller ønske, noe av meg.

Det betyr likevel ikke at jeg kommer for sent til mine avtaler. Jeg passer tiden, bare har litt rom kanskje, i dagsplanen, til å inkludere både meg selv, andre, følelser og tanker. Med planlegging for det uplanlagte.

Jeg forstår også, at noen av de andre lever i tidsklemma. Jeg bebreider dem ikke. Jeg bare tenker litt på dette i dag, forskjellene vi lever med og hvordan vi velger å leve med vår egen hverdag og prioritering. Ønsker alle en timeplan der de har plass, til seg og det de vil romme av andre, når høsten kommer med sine hverdager og gjøremål.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s