Funksjonsnivå · Hverdag · samfunn

Jobba på

Tre uker ferie er over og DET fryder meg! Før sommeren, i mai, begynte jeg å arbeide i skjermet bedrift, en tilrettelagt arbeidsplass for meg og andre som kanskje ikke kan ha en vanlig jobb. Det trives jeg utrolig godt med!

Jeg har valgt det helt på eget initiativ. Jeg ønsker å bidra i samfunnet. Samfunnet har bidratt mye for at jeg skal ha et liv jeg kan bære. Selvsagt vil det nok være opp og nedturer og innimellom kan jeg kanskje ikke mestre like godt, men jeg har fått gode tilbakemeldinger på jobben jeg gjør fra arbeidslederne mine. Det er godt å få høre noe om noe man gjør, feedback på det backer opp, i stedet for bekymring rundt ens helse og psyke for eksempel.

Jeg har ikke skrevet om arbeidet her, fordi jeg ikke vil ha forventninger eller meninger rundt dette som skal være mitt prosjekt. Noe jeg bidrar i, utfra mine forutsetninger. Jeg ville også, og derfor, også erfare at jeg mestret rollen litt før jeg fortalte om denne gode opplevelsen i hverdagen min. Det er viktig for meg at jeg ikke er mer eller mindre verdt gjennom å ha en jobb, jeg er det samme mennesket – men det gleder meg og de jeg jobber for, om dette er bærekraftig.

Mange med Asperger syndrom står utenfor arbeidslivet. Jeg tror vi også kan være gode arbeidstakere! Jeg bare elsker å få være nyttig, nøyaktig og effektiv. Jeg liker å utføre rutiner, og lærer også raskt nye oppgaver. Det er veldig, veldig (som Shrek sier) fint. For meg. Men det er selvsagt viktig å få med, at alle er forskjellige og noen har andre behov enn meg, og vil kanskje ikke trives like godt. Og andre igjen, vil kanskje kunne jobbe enda mer enn meg, og noen vil kanskje ikke ha behov for en tilpasset arbeidsplass. Derfor er det fint at Nav og arbeidsgivere rundt i landet, kan samarbeide og lære av hverandre, og av personer som meg og andre som prøver seg i jobb.

I dag kom jeg altså på jobb igjen. En jobb som venter på meg! Et sted jeg hører til. Et sted noen merker at jeg er borte, om jeg havner på sykehuset for eksempel. Et sted det har noe å si, om jeg er der eller ikke. Jeg får nemlig mange arbeidsoppgaver gjort!

Så nå gleder jeg meg til å jobbe på, denne høsten. Mengden justeres kanskje litt etterhvert, per nå kan jeg for eksempel ikke jobbe hver dag da jeg må følge opp behandling hos fastlege og dps også, eller det kan være andre ting som dukker opp som gjør at man kan jobbe mer eller mindre. Men jeg jobber! En sånn nesten vanlig arbeidsdags tid, det har jeg aldri gjort før. Jeg er glad, inni meg, og smiler utenpå. Og vi er mange som er så flinke til å ta vare på hevarendre og gi hverandre et godt smil på jobben, det utgjør et godt arbeidsmiljø. Tenk, ekte er kollegaer.

Reklame

En kommentar om “Jobba på

  1. Så flott at du har fått en jobb. Jeg ønsker deg mange gode opplevelser og samhandlinger med de andre du jobber sammen med. Så fantastisk at du har fått det til.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s