Hverdag

Bokhøsten begynte i august (månedsoppsummering)

En svingende måned har passert og vi kan parkere sommeren. Jeg kjørte slalåm uten snø. Det var bratt og buttet i mot. Noe var gøy og kunne kanskje krible, som ved mestring av en høyresving (les å fungere på jobben sin), mens jeg gikk på trynet da jeg kom til kort, kanskje sosialt? Nok en måned der jeg var innom sykehuset. Nok en måned der jeg har kavet og vært redd og trist. Og også nok en måneden denne sommeren der jeg har skapt og mestret både kreative prosesser og rutineaktige arbeidsoppgaver. Jeg har også lest mye denne måneden. Det var få bøker jeg leste i juli, riktignok ganske tykke de det ble, men alt i alt mye mindre enn jeg har fått lest til «vanlig», og særlig denne måneden som var en god lesemåned vil jeg si. Og det må jeg også si er en deilig start på bokhøsten for meg! Under oppsummerer jeg litt hva jeg har sett på tv og hvilke bøker jeg har lest.

Film/tv:

Veronica vil dø (dvd, basert på Paulo Coehlos bok), Appelsinpiken (dvd, basert på en Jostein Gaarder roman, Prozac Nation (DVD), Bake squad (Netflix), diverse på tv som Kveld hos Kloppen og bølle til bestevenn (nrk1), Stjernekamp (nrk1) og skal vi danse er i gang igjen (Tv2)

Litteratur:

– Forklaringen av Gaute Heivoll, mer enn en krimgåte, mer som et liv
– Kveld i paradis av Lucia Berlin, en novellesamling tett på livet
– Glassklokken av Sylvia Plath, en bok om psykiatri, skrevet av en som selv døde av selvmord. En klassiker
– Ubesvart anrop av Nora Dåsnes. En grafisk roman (tegneseriebok) om tiden etter terrorangrepene 22. juli 2011.
– Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg, en gjennomillustrert og kunstnerisk bok om kunstneren Berta Hansson – – Gal jeg? Nei bare litt spiseforstyrret av Hege Arstad, en engasjerende og velskrevet selvbiografi
– Fra asken til ilden av Hege Arstad, en oppfølger som forteller og formidler
– Vi har så korte armar av Olaug Nilssen, en humoristisk roman
– Det stemmer ikke av Eivind Grip Fjær, en sykdommsroman som handler om så mye mer enn sykdom. For eksempel kjærlighet og ensomhet. Jeg kom nært innpå, og takker for visitten
– Anne Franks dagbok, viktig litteratur fra andre verdenskrig
– Stengd gitar av Jon Fosse, en spennende tilstandsskildring, om en marerittsituajon. Jeg elsket den

Parkert. Illustrasjonsfoto tatt ved Svartskog kolonial 7. august 2021.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s