Hverdag

Å spare

Mange tjener jo mye mer enn oss uføre eller såkalt ufaglærte eller folk med en tilrettelagt jobb pga. sykdom. Men likevel føler jeg at jeg har oversikt på økonomien, og at jeg har det ganske godt.

Jeg har penger til å kjøpe julegaver til de jeg er glad i, og noen ekstra ting til meg selv når jeg har noe jeg ønsker meg. Denne uken kjøpte jeg meg et lite sølvsmykke og det gjorde meg glad. Smykker er på en måte et språk. Se hun snakker. Bokstavlig talt (se).

Jeg tror det er litt fordi jeg sparer litt. Det gjør at jeg har når jeg trenger. Så for meg handler det nesten mer om hva jeg sparer enn hva jeg tjener, det med å ha litt å rutte med til det jeg ønsker og ikke bare det helt helt nødvendigste som strøm og husleie.

Samtidig er det sånn at man lever jo nå. Jeg vil ikke spare alt, da får jeg jo ikke glede av det mens jeg lever. Det er viktig å unne seg litt. Og for meg er det ekstremt viktig å gi gjennomtenkte gaver.

Jeg har begynt på julegavene. Eller, det gjør jeg gjennom hele året, men jeg har begynt å pakke inn med etiketter, bånd, fint papir, litt personlig preg tillegger jeg også. Jeg har også sendt to. En til Bergen og en til Bodø. To byer jeg har lyst til å dra til en gang, med sparepenger kanskje?

Jeg tror også det er viktig å ikke sammenligne seg for mye med andre. Være fornøyd med det en selv har, og leve i forhold til det man har sånn budsjettmessig og økonomisk. Så man ikke blir ulykkelig av å ikke være like «vellykket» som enkelte, eller pådrar seg så mye gjeld at man blir bekymret og dermed ulykkelig av det.

Jeg slår et slag for sparegrisen. Jeg har flere, i forskjellige former. En er hund (menneskets bestevenn?), en er telefonkiosk (ring en venn?), en er ugle (ikke i mosen).

Reklame

2 kommentarer om “Å spare

 1. Bra innlegg. Det er mange som tjener mye mer enn uføre og har årsinntekt på 700 000 kr , men likevel opplever dem å ha dårlig råd. De som har årsinntekt på over 500 000 kr bor sikkert og i et større hus og har flere utgifter, inkludert flere biler og hytte og så går dem vel mer ut på restaurant. 🙂

  Liker

 2. God kveld, Helene 🌹

  Så hyggelig å lese dagens innlegg. Du et så flink til å glede deg over store og små ting. Liker at du er flink å spare, det er ikke jeg🤪 Det er viktig å ha noen kroner i eller under madrassen. Jeg har ikke kommentert noen av dine mange og gode innlegg på mange måneder. Har så lyst til å si noe, gi deg tilbakemelding. Du skriver så godt, det er en fryd å lese. Jeg blir glad når du gir uttrykk for å ha det bra. Tenker mye på deg når livet ditt ikke «går på skinner.»

  Mitt liv har gått veldig opp og ned. Jeg har blitt 70 år siden sist. Jeg har det mest bra, men blir lei meg for at jeg fortsatt ikke fikser spiseforstyrrelsene. Jeg prøver å å være glad i meg selv, akseptere at dette har vært og vil mest sannsynlig være der resten av mitt liv. Jeg har vært igjennom hele registeret av s.f, men de senere år har det vært mest tvangsspising. Det fører med seg veldig mye skam og selvforakt.

  Siden august har jeg vært pasient på tannlegehøyskolen. Det fordi det er mye billigere enn hos privatpraktiserende tannleger. En behandling tar som regel 3 timer, det fordi det er studenter som utfører behandlingen. De er sisteårs studenter, og jobber med veiledere som er godt kvalifiserte. Hun jeg har er veldig flink. Jeg er ikke redd for å gå dit, selv om jeg har mange traumer med hva som går inn og ut av munnen.

  I dag har jeg vært flink; jeg har støvsugd og tørket støv. Sitter i godstolen min og ser på levende lys og gleder meg til kveldens rikholdige tv program. I morgen kommer mine to barnebarn på middag.

  Jeg vil at du skal vite at jeg tenker mye mere på deg enn jeg gir deg respons. Jeg ønsker deg så mye, ja ALT GODT ❣

  Ha en nydelig aften og helg. Alle gode ønsker fra Sylvi

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s