foto · Hverdag · skriving

Å skrive med øynene

Jeg har noen interesser som er store og viktige for meg, de forteller nesten litt hvem jeg er. Som skrivingen og fotograferingen. Uten å ha dette gående i bakgrunnen, er jeg liksom ikke meg. Jeg trenger ikke ta bilder hele tiden eller å skrive hver dag, men jeg tenker på å skrive og tenker i bilder. Og nøkkelen til poesi, ligger i å se og observere. Innlegget fortsetter under bildet.

På lørdag fikk jeg møte to bekjente som også driver med foto. De er flinkere enn meg, og også mye mer ute, og er to inspirerende mennesker. Den ene hadde observert blekksopp. Noen stod hvite, noen rant blekk nå, som om de skulle til å skrive, og noen hadde rent av seg og var «ferdige». Innlegget fortsetter under bildet.

Jeg vil tro vi kanskje fotograferte en halvtimes tid, men den halvtimen gjorde virkelig dagen. Jeg hadde fått være fokusert. Jeg hadde fått se fra ulike vinkler og perspektiv. Jeg brukte blits med spredning (en lampeskjerm-kolbe jeg monterer utenpå) og syns det var fint å se at lyset ble mykt. Som jeg en gang lærte meg om på YouTube. Innlegget fortsetter under bildet.

Da jeg kom hjem, hadde jeg både bilder å redigere og dikt å skrive. Jeg ble sittende noen timer, før jeg lot andre stå for underholdningen i Maskorama. Innlegget fortsetter under bildet.

Jeg tror det er viktig å sette av tid til å se – og jeg ser mer når jeg har kameraet med – når man vil skape noe. Det er klart som blekk! Enten skriftlig, visuelt eller kanskje musikalsk. Sistnevnte kommer jeg svært til kort i, men jeg blir inspirert av andres musikk likevel, når tekstene har annerledes bilder og jeg berøres og rører på meg. Kanskje en dans? I harmoni med kunstnersjelene, og alle som brenner for noe. Skal vi tenne lys?

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s