Hverdag

Faderullandei (farsdag 2021)

I dag er det farsdag! Min far, pappaen min, har kanskje drukket deilig juice til frokost, smil appelsin rundt kjøkkenbordet. Vi hadde en fin feiring i går, og han fikk med seg gaver pluss noe godt til søndagsforokosten hjem. Vi så på Maskorama, vi trekløveret (mamma, pappa og jeg). Jeg liker å se på håndverket og kreativiteten på kostymene, og å høre musikken. Den er fengende, selv om ikke sangstemmene ikke er på artistnivå på alle. Det er også litt av sjarmen syns jeg. Det blir søt muskkk, og vi mennesker treffes og samles ved tven. En sånn her lørdagskveld.

En ting jeg tenker på med fedre, er fisking. Litt sånn far og sønn aktivitet, men jeg som datter lærte også å fiske med stang av pappa, da jeg var barn. Noe jeg likte svært godt, var når mamma og pappa hadde med godteriet Sur Sild eller Salt sild på fisketur. Da jeg tenkte på farsdagen i går, tenkte jeg litt på den sangen til Thorbjørn Egner, om Lofottorsken, som jo begynner med fader…

«Faderullandei, Faderullandei, faredrullan, dullan, dei!»

Lofottorsken av Thorbjørn Egner

Jeg var glad da jeg gikk ut av huset på formiddagen, på vei til fototur. I går gikk turen til Follo museum, der det var kunst- og håndverkstorg. En av utstillerne/selgerne, var Krepsen design (grethe Engerud). Hun hadde produkter laget av fiskeskinn, og jeg kom på: Hos henne har jeg handlet før! For mange mange år siden, kanskje i 2008, kunne det stemme? Jeg spurte meg fore, og det stemte! Jeg tror både hun og jeg syns det var morsomt. Fiskebildet av farsskaprsfølelser, ble enda mer forsterket. Og jeg poster derfor dette innlegget i dag, som om jeg er en gladlaks. Jeg ønsker alle fedre og barna deres, små som voksne, en flott farsdag. Gratulerer!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s