Hverdag

Leseglede

Hva er vel hjerteligere, enn et hjertevarmt hjem, med åpne armer, og bøker i hyllene. Og har man ikke bøker hjemme, kan man søke til bøkenes store hus. Det kan være seg rommene i bokhandler eller de større bibliotek. Hvem som helst, kan bli bokorm og lesehest da! Krypende knegg, jeg ler og skribler ned.

Bøker rommer så mye. Det er ikke bare ord som bor i dem. Det er ikke bare handling og store historier. Det er også følelser, som settes ord på. Og det er følelser som skapes og følelser som gjenkjennes. Noe jeg har kjent, kan motta ekko når jeg leser, treffe meg som en hellig boomerang. Det er magi, og jeg blir sterk som Pippi, og kan kanskje klare mer enn jeg hadde trodd, enda jeg ikke har prøvd det jeg vil klare før, før nå.

Slik er altså bøker magiske. De gir ikke bare økt kunnskap og ferdigheter i mange ting, men også en slags selvfølelse, bygger seg opp som muskler rundt hjertet. Jeg får en forståelse av hvem jeg er. Hva jeg tenker, erfarer, forstår, liker, responderer på, elsker, vil leve for.

Og så lukker jeg boka om kvelden, mer fornøyd med dagen enn på dager jeg ikke har lest. Jeg har fått en input. Inputen kan bli en utput. Kanskje vil du få oppleve den? (Me coming out.)

Drøbak bibliotek, en hyggelig velkomst som gir en leselyst til å stikke innom, når jeg har litt bedre tid på tur.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s