Hverdag

Desember da (månedsoppsummering)

Desember har vært her. Med lys, julegaver, stjerner. Luer på huet og nissen på lasset. Alt i alt, vært en måned jeg satte pris på. Jada, ting har skåret seg innimellom nå også, men man skal ikke slikke på sårene heller, eller grave seg ned i sorgene. Da hadde jeg vært begravet! Desember har vært ting jeg har satt pris på i seg som jeg skrev nettopp. Med noen jeg er glad i, og mye å glede meg til både der og da (barnlig nissegleding også) og litt frem i tid.

Jeg har sett litt diverse av tv og film. For eksempel koste jeg meg med resten av Lego masters og Norges nye mega hit, Maskorama. Og Tven spilte videre opp med julestemning som kvelden før kvelden, på nrk lille julaften. Vi får aldri glemme Grevinnen og Hovmesteren! Jeg så Hjem til jul på DVD, filmen med sangen til Maria Mena, som senere har blitt en stor julehit, både på engelsk men også på norsk i versjon med Trygve Skaug. I januar er det Hver gang vi møtes og The Voice jeg vil kose meg med når det gjelder musikk på tv. Godt nytt år! Og, jeg har fått lest en del med juleferie og alt. Og det har vært mange gode bokopplevelser, ja det kan jeg skrive opp. Og ned, lage en liste over bøker lest i desember:

 • Ken Folletts Aldri, en roman om tredje verdenskrig som aldri må skje
 • Gaute Heivolls bildebok Hjem til deg, gav meg tro – på meg selv
 • Fuglane av Tarjei Vesaas, romanen om å være annerledes, gikk rett hjem til meg
 • Kjersti Anfinnsen Øyeblikk for evigheten, som jeg virkelig vil bedre. Liten roman om livet på slutten livet
 • SOGA OM FRÅID HANS MEININGAR OG LIVSKJENSLE som også inneheld somme salige stunder av Mona Høvring, helt fornøyelig bok!
 • Hellig Jul med Olaug Nilssen (redaktør), Et stemningsfullt og litterært godt julehefte
 • Beate Grimsrud sin God jul. Hvor er du? Fin liten bok om julen, livet…små og store ting i oppveksten og hverdagen, minner som minner om jul, god jul?
 • Is-slottet av Tarjei Vesaas, om vennskap, nok en roman som fester seg. 
 • Dei tilsette av Olga ravn, en annerledes bok – scienfictionroman!
 • Bjørn Hatterud Mjøsa rundt. Klassereise, å være funksjonshemmet. Nydelig selvbiografisk bok
 • Dagen av Gro Dahle og Kaia Nyhus Dahle, bildebok om depresjon. Uttrykksfull, enkel, komplisert, viktig, vakker 
 • Kunsten å gå av Lars Amund Vaage, en roman om sykdom og livet, om å gå, om å leve. En vakker beretning, om både det tunge og det som er litt lettere, i livet, når man får det til, har lært seg kunsten.
 • Påfuglen som trakka i møtematen av Jon Hjørnevik, en fryktelig festlig diktsamling om blant annet de syv dødssynder
 • Tollak til Ingeborg av Tore Renberg, en roman om en som holder seg litt for seg selv, og jeg blir tilført noe
 • Vi kom fra Liverpool av Thomas Macro Blatt, en roman om fotball, men like fullt om arbeiderklasse, drømmer, tragedie og håp. Vakker 
Light up blue, som autsimefargen. Jeg har følt meg inkludert, blant de som er glade i meg.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s