Hverdag

Går på vannet (listelykke)

Jeg har tenkt litt på hverdagslige mirakler. Og fine ting rund omkring meg. Det kan være ting som kan virke like unaturlige og mirakuløse som at Jesus gikk på vannet. Her kommer en liste (i tilfeldig rekkefølge) over ting jeg undrer meg over:

1. Hønas egg. Det er så perfekt skapt, også de menneskene spiser. De er kunstverk inni. Det gule i midten, hviten rundt. Perfekte formasjoner innen ganske like dimensjoner. Hver gang. Og en nyttig blanding av næringsstoffer, helt naturlig, faktisk alt vi mennesker trenger unntatt vitamin C.
2. Gammel byggeteknikk. Det undret jeg men ofte over, i årene på Gaustad, for eksempel tårnbygningen der: Hvordan ble den reist, før vi hadde maskiner og verktøy vi har i dag? Hvordan fikk de det til?
3. Øyets språk. Hvordan vi kan lese hverandre og føle hverandre, ved at vi gir hverandre et blikk. Ofte betyr det anerkjennelse og bekreftelse, selv om noen ganger det er hatske blikk, som hvis blikk kunne drepe… Heldigvis gjør de ikke og jeg smiler fornøyd med øynene.
4. Instinkter. Hvordan for eksempel dyr er født med bestemte egenskaper, og at det er forskjell på forskjellige hunders instinkter, at de som skal brukes til jakt for eksempel evner å lukte blod helt instinktivt, og lett komme på sporet.
5. Spor. At vi har ulike avtrykk, og er unike. Som fingeravtrykket mitt kan låse opp passordene mine, fordi ingen andre i hele verden har det samme.
6. Regnbuen. At det helt ut av det grå regnet plutselig står en regnbue der og liksom lover meg om gode tider.
7. Innebygde klokker. At vi har en dagsrytme, helt av oss selv. Og det at vi kan snu på den, om vi må, og være nattens helter. Som nattevaktene mine, som hjelper meg så jeg kan våkne trygt og uthvilt i neste dag.
8. Ubrukte dager, som vi kan være med på å forme og fargelegge.
9. Kjærlighet. Det å elske og bli elsket. Noen ganger uten spesielle begrensinger eller krav, til og med. Bare være glad i, i godt og vondt. Og da blir vondt ofte mindre vondt og kanskje mer som godt og blandet.
10. Blanda drops, i overført betydning. Jeg tenker på mangfold. At vi tilfører verden noe, alle mann, søte eller syrlige på tunga smelter vi sammen og… jeg snurrer som et sukkerspinn på Tusenfryd. 🥳

Med is, kan vi mennesker også gå på vannet. Jeg nyter vinterens mirakler, også. 15. januar 2022, Breivoll i Ås, Viken fylke, gamle Akershus med nytt navn.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s