Hverdag · skriving

Word-power!

Finn Skårderud skrev Sterk/Svak, ambivalensen i spiseforstyrrede mennesker. I regi av språk, blir jeg ofte sterkere enn jeg er, når jeg kan skrive og si hva jeg vil. Eller trenger å si. Eller ønsker å være. Man kan få den (språk)drakten man trenger, en slags supermann-drakt, uten å bli helt tegneserie. Jeg lager jo ikke tegneserie, men dikt, fortellinger og andre tekster.

Meg, med t-skjorte med kult budskap: «Du skulle berre visst kor mange tøffe ord eg har.» En slags språkdrakt, rett og slett! Sitatet er fra sangen «Her har du tunkatten Lurivar» med tekst av Hilde Myklebust.

Man kan lett såre meg. Man kan lett slå meg over ende. Men jeg har ord. Ord tilbake. Som er så tøffe som bare det. Når de trengs. Når jeg står opp for noen. Ikke alltid jeg greier det for meg selv, men ordene gir meg en mulighet. Til å ordne opp når noe føles feil, galt, vondt – eller helt fantastisk fint! Og jeg vil dele det med verden også.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s