Hverdag · samfunn

Bro over mørke daler

Det har vært harde tider for næringslivet, utelivsbransjen men også butikker har noen steder lidd stor nød. Til fordel for en del netthandel, riktignok. Men det rammer jo de små. Og kollektivtrafikken har ikke hatt så mange reisende. Da en-meteren forsvant på lørdag, gikk jeg tur, og på min vei gikk jeg forbi busskiltet du ser avbildet her, som antyder buss til nærmeste shoppingsenter blant annet. Der er det både store og små butikker og flere spisesteder jeg tror setter pris på folks visitt igjen.

Jeg var også en tur på apoteket og matbutikken lørdag, et par timer etter pressekonferansen, og det var fint å se ansikter og ikke bare munnbind. Jeg ble snakkesalig. Jeg ble salig etterpå. Selv om livet er flere bekymringer enn pandemi, er det jammen fint å føle at hjulene er i gang. Og at vi kan være med å rulle.

Tittelen på innlegget, låner jeg fra en av Trygve Skaug sine sanger. Han har vært med på å gi meg tilhørighet, trøst, håp, glede, kjærlighet i perioden med mindre fysiske treff. En av tingene jeg har et godt minne fra, er nemlig en konsert sammen med pappa, på nettopp Trygve på Rockefeller…og der var Maria Mena og, de to sang Hjem til jul i mai (2017). Nå kan man møtes i musikkglede igjen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s