Hverdag

Red Cross… og røde tråder i en livshistorie

Rød er en viktig farge. Den symboliserer det varme, på kranen, for eksempel på springen eller i dusjen. Det gjør at jeg verken fryser eller brenner meg, uten å vite det på forhånd. Jeg får ikke en kalddusj, om jeg følger fargekodene. Rød er også fargen på blodet vårt, og varmen i kjærligheten. Vi bruker rød hjerter når vi vil si vi er glad i hverandre, ofte, i sosiale medier.

Rødt betyr også fare. Vi finner det på varseltrekanter. Vi finner det på produkter som kan være giftige for oss. Vi finner rødt på symboler i helsevesenet. Organiasjonen Røde Kors, bruker også rødt i sin logo.

Alle har en eller annen gang vært glad i noen, vil jeg tro. Og vi er ofte resultat av kjærlighet. Vi er av kjøtt og blod, får vi et sår, renner det rødt ut av oss. Livslinjen er på mange måter rød. Både om vi er friske og trenger lite hjelp av Røde Kors, sykehus, helsevesen, eller om vi trenger en hjelpende hånd av og til. Og i de hendene, kan medmenneskelighet og omsorg ligge. Vi er alle også avhengige av å holde oss rene, og bruker varmt vann. Vi kan styre unna gift ved å se på varsel, og styre unna ulykker i trafikken om vi forstår trafikkbildet med dets skilting og lys. Også var det denne kjærligheten da. «Størst av alt er kjærligheten.»

Som en rød tråd, er den her, gjennom livet, fargen rød ja.

Drøbak 2021.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s