Hverdag

Fjolls til fjells / bønder i byen

Det går mot påske, noen uker igjen. Skisesongen er på hell her, men noen søker til fjellet og finner flott skiføre fremdeles. Også søker noen andre veien, til by – eller sjø. Selv hadde jeg en del av påskene mine med båtpuss i påsken, og det var veldig koselig. Jeg opplevde også skipåsker, med kvikklunsj og appelsin. Påskeharen fant veien begge steder.

I storbyene, er det nå igjen mer som skjer – etter at pandemiens restriksjoner er løsnet opp. Det betyr at det er konserter å høre, forestillinger å se, revyer og stand up shows å leve av og ikke minst mulighet for å ta seg glass med alkohol på spisesteder og barer. Siden påsken er sen i år, vil det nok også være ålreit utetemperatur, så hvis været er vint kan man kanskje prøve uteserveringen.

På fjellet er det afterski, eller bare god glid. Ettersom hvor man er, såklart. Noen steder er turistmaneter med flotte fasiliteter til for eksempel slalåm ol., andre er fredlige perler.

Uansett hvor man føler seg hjemme, kan man kanskje det andre stedet føle seg borte. Og borte kan være bra, når det er til en opplevelse eller begivenhet. Som en tur i Oslo om man bor mer landlig, eller som en tur i fjellet når når ellers har mye butikker og kontorer rundt seg, byens jag og mas.

Jeg tok dette fotografiet i Karl Johan, fordi jeg syns det var så morsomt med en fjellrev midt i handlegaten. Kanskje du smiler også, og sier appelsin som til fotografen.

Oslo 30. januar 2022
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s