samfunn

«En person skal bare ha en identitet»

Onsdag 2. mars, så jeg på God morgen, Norge før jobb. Det var om pass, dette om at de fleste har jo ikke brukt passet sitt på to år, og at nå tre eller fire hundre tusen nordmenn er uten gyldig pass.

Ventetiden er derfor stor nå, fordi det blir pågang, og enkelte steder kan man måtte vente til juni for eksempel, for å få nytt. Men det som vekket min interesse, var et utsagn politiet kom med, da det var snakk om dette med at det skal være sikkert med pass og at man derfor med møte opp.

Det interessante, er grunnen: en person skal bare ha en identitet. Og jeg tenkte, jeg kjenner meg jo så splittet ofte, som om jeg er fler. Hvem av meg skal ha pass? Selvsagt skjønner jeg jo at det indre ikke har noe å si med dette, og jeg forholder meg helt fint til å være Helene født 1984. Men det gav meg en bevissthet, på det at jeg sliter litt med å være 1 og hel i meg selv.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s