Uncategorized

Listelykke: Teknologiske gleder

Siden det er påske, tenkte jeg tilbake på påsker på ei hytte uten strøm. Vi hadde påskeeggjakt med oppgaver underveis med walk i talkie, vi hadde Yatzy, radio på batterier, brus som ble kald av å få stå ute i snøen, en nesten badstuvarm hytte med jøtulpeis, kortspill, tegneserieblader… Det var veldig fint.

I dag tenkte jeg å lage en liten liste over teknologiske ting som det ikke var så mye av på dette strømløse stedet, men som jeg setter pris på. Noe kan jo lades opp, eller gå på batterier, jeg tar med alt mulig her, og noe av det var ikke så vanlig før (på den tiden jeg hadde mine påsker på den vesle hytta), selv om det hadde gått an å bruke denne teknologien med batterier i dag.

1. MacBooken min, som jeg skriver på, og med internettet tilgjengelig hele tiden
2. Kjøkkenvekt som er digital for nøyaktige målinger
3. Word, som jeg har på alle enhetene mine, så jeg kan skrive på tekster enten jeg har bare mobilen, sitter på «kontoret» og skriver eller ligger i senga med iPaden
4. AppleWatch jeg holder både tiden og aktiviteten og underholdningen og kommunikasjonen slående godt med, i alle fall er det smooth og litt gledelig, mens tiden går (og vi går med, heldigvis!)
5. Spotify, jeg kan høre favorittartistene (og alle andre), når jeg vil!
6. Medisinsk vekt, så jeg er ganske trygg på at den ikke hopper i alle retninger
7. Varmekabler (som jeg dessverre ikke har her jeg bor, men som jeg nyter når jeg er steder det er. Kunne sovet på baderomsgulv… og tørket våte skivotter?
8. Telefonen min, som gjør at jeg både kan snakke med andre, ta bilder og dele av meg selv og oppleve samspill andre mennesker, som betyr mye, uten at det krever lang reise eller stor planlegging
9. Dusj tilkoblet varmtvannsberederen, så vanlig i dag at man nesten glemmer å sette pris på at det ikke er en kald dusj, hehe
10. Et digitalt systemkamera, med mange muligheter kombinert med at man kan redigere og bruke bildene med det samme. For eksempel her! Og – muligheten for å enkelt finne igjen gamle bilder, som jeg har gjort her, i dag lar jeg jula få vare til påske, med ei julemus. Ha en god påskeaften, med sjokoladeegg eller smilende fra høna. Hvem kom først? Jeg klukkler, av meg selv.

Med dette julebildet, ønsker jeg alle leserne mine en riktig god PÅSKEAFTEN!
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s