sosialt

Klem en venn

Mange med autisme synes dette med kroppskontakt kan være utfordrende. Men jeg trenger også å føle nærhet. Noen ganger kan ord være nærheten. Men ikke alle er så flinke til å sette ord heller. Noen syns det er lettere å gi oss også en klem.

Så, hvordan løse det? Jeg tenker, spør. Spør om du kan gi meg en klem. Da får jeg vite ag du vil gi meg det, samtidig som jeg rekker å føle etter om jeg takler deg ok den dagen. Jeg slipper også å «skvette» eller bli helt overrumplet. Innlegget fortsetter under bildet.

Noen ganger, er det jeg som vil vise noen at jeg bryr meg eller er glad, og kanskje ekstra glad i eller setter pris på personen. Kanskje en venn, nærmeste familie eller en god kollega. Ikke alle blir like berørt av ord, eller de strekker ikke til, og en klem bør komme til. Da prøver jeg vise at jeg vil gi en klem og kanskje også si det, før jeg forsøker.

Hva som er vanskelig med klem for meg: Kanskje først og fremst at jeg føler jeg er ekkel og blir redd for å «smitte» med meg sel. Når jeg klemmer noen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s