Hverdag

Å spise (språkspalte)

Jeg hørte foredrag med forfatter Sigbjørn Skåden lørdag 11. juni, og da lærte jeg samiske ord som handlet om det å spise. Det fenget meg, derfor vil jeg dele noen av begrepene i dag. Språk har former. Språk er spennende. Vi former, formerer. I dag tygger jeg på den delte språkkunnskapen og smiler litt. Som Ivar Aasen sa, maten er halve føda.

borrat – å spise

borahit – å få noen til å spise

borragoahtit – å begynne å spise

boradettiin- mens man spiser

borakeahttà – uten å ha spist

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s