Hverdag

Sommerens ja

Noen ting er lettere om sommeren. Det er lettere å si ja til en kveldstur, når kveldene er lyse. Det er lettere å ta noen ting på sparket, når man har ferie og ikke trenger å være forberedt og helt etter dagsplanen på samme måte som når man har flere plikter. Min sommerferie begynner i dag, og i den ønsker jeg å si ja til hyggelige opplevelser, også når det krever at jeg stokker om beina litt:
– Jeg har lyst til å besøke tanten min på 92 år
– Jeg har lyst på en handletur med mamma på Oslo Fashion Outlet i Vestby
– Jeg har lyst til å lese veldig mange bøker (det gjør jeg jo alltid da, men jeg har en del på listen min som jeg har tenkt at jeg vil lese nettopp nå i sommer, for eksempel Sommerboken av Tove Janson jeg i mange år har hørt at er så vakker, men som jeg selv ikke har lest. Jeg vil i likhet med Olaug Nilssen lese Jeg grunnla de forrente stater, som jeg nylig kjøpte meg, jeg vil lese Mona Høvring, jeg vil lese den siste boka i Napoli-kvartetten til Ferrante ferdig, jeg vil lese mange barnebøker og jeg vil – om jeg får tid – lese Morgenstjernen av Knausgård.)
– Jeg vil dra på noen fototurer
– Jeg vil gå på stranda. Jeg har nok ikke lov å bade, men jeg har lyst til å se på livet. Er jeg levende? Jeg smiler, og fotograferer meg ved en livbøye i tankene, svømmer ut til ei flåte eller de gule flytebøyene som markerer BADESTRAND
– Jeg har lyst til å reise på besøk til foreldrene mine, sitte i hagestuen, se på sjøutsikt, telle Danske-båter
– Jeg vil invitere noen på is, for eksempel en venn – vil han si ja? Det er bare en is, men det kan være fint, veksle noen ord, vite at vi heier på hverandre

Isbil som kom kjørende, med reklame for Kjempe Yes, syns det passet godt til dagens innlegg. Hølen 2. juli 2022
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s