Hverdag

Måter å si nei på (listelykke)

  1. Barnet vil bade. Mor kan si: Nå er det middag.
  2. Dattera spiser, vil svømme som fisken i magen. Mor kan si: Man kan ikke svømme med full mage.
  3. På himmelen skinner månen. Det er månelyst. Barnet kan si: Jeg er redd, jeg vil du skal ligge hos meg. Mor kan si, himmelen har tent nattlampa si, den passer på deg. Ser du hvordan den gløder?
  4. Far sitter ved spisebordet. Han fabler over avisa. Barnet vil høre barne-tv, sendingen Kykkeliky. Far kan si: Jeg liker ikke haner og sette på egg til frokost. Barnet klukkler, pappa smiler, behovene dekket.
  5. Barnet vil ha på kjole. Det er januar. Mor kan si: Det er bare prinsesser som har kjole, superhelter har drakt. Barnet tar på seg bobledress og klatrer som Spiderman over en snøborg.
  6. Mor vil at barnet skal rydde. Barnet kan måle febertemperaturen utenfor øret, nærmere bestemt en middels varm lampe, og si: Jeg har 38,8 grader. Mor serverer kald coca-cola, eller solo.
  7. Mor vil at barnet skal ut å leke igjen. Barnet kan si: Det er så fint at du lærte meg å lese, hente seg en bok og leke skolelys. Foreldre tenker på framtiden.
  8. Barnet gjør ungdomsopprør. Far skriker: Nei, nei, gutt. Forfatterens merknad: Oi, har jeg glemt å omskrive?
  9. Barnebarnet ber om en hund. Foreldrene har ikke tid. Bestemor sier, det ville være en bjørnetjeneste, kjøper en bamse. Den ligner en kanin. Eller et esel. Barnet kan velge lyd.
  10. Retten til å velge, gi noen flere alternativer, slik at nei forsvinner, men at det personen egentlig ba om, ikke blir et tilgjengelig valg.
På svømmen
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s