Hverdag

Vakkert som vann

Ny hverdag, arbeidsuke nummer 2 etter ferien. I dag var de som hadde en uke ekstra, tilbake på jobben min. Det er fint å dele fortellinger med hverandre, om sommeren som har vært.

Samtidig føler jeg at jeg ikke har så mye å fortelle. Men jeg vil gjerne fortelle meg selv, at sommeren har vært her for meg og. Og at jeg hadde ferie, og at grunnen til at jeg virkelig kan si jeg hadde ferie, er at jeg har jobb nå, og det har jeg hatt i over ett år. Det gjør meg ikke til et bedre eller viktigere menneske, men det gjør min hverdag mer meningsfull for akkurat meg. Innlegget fortsetter under bildet.

Og når hverdagen er sånn, har jeg klart å sette pris på de litt rolige sommerdagene også. Jeg har lest i fine bøker, tatt del i andres fortellinger. Jeg har fotografert i alle fall litt – en tur i Ekebergparken, en sirkel ved Østensjø, visitt i Frognerparken og siste lørdag før ferien var over tok jeg noen bilder av trær som speilet seg i elva (Gjersjøelva) ikke så lange kjøreturen herifra. Innlegget fortsetter under bildet.

Da jeg tok disse siste bildene, reflekterte jeg over livet. Livet som trær symboliserer. Og hvordan de endrer seg gjennom året, særlig løvtrærne. Og jeg tenkte på fargene de setter på tilværelsen vår nå snart.

Allerede nå i juli, fikk jeg se et mangfold i vannet. Så vakkert det er, det grønne, det som leker seg over i gult. Jeg ble glad, selv om jeg også blir sliten av forandringer. Det er noe som gjør meg redd med at verden omkring meg er i bevegelse og endring. Innlegget fortsetter under bildet.

Gjersjøelva, Nordre Follo 30. juli 2022.

Heldigvis vet jeg NOE om framtiden, selv om det er mye man ikke kan kontrollere. Jeg vet litt hva jeg skal gjøre i tiden fremover. Jeg vet jeg har jobben, jeg vet det snart er ny og spennende skolesamling. Jeg vet at familien min kommer til å holde kontakten med meg. Jeg vet at jeg kan reflektere, og stoppe opp og så gå videre. Jeg har erfart det før, jeg har sett hvordan livet speiler seg og skinner. I vann, også. Så vakkert det er. Tilstrekkelig vakkert, som er en nydelig boktittel fra Synne Sun Løes.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s