asperger syndrom · Hverdag

Petter og Mauren

Peter og Ulven er en bibelfortelling mange av oss har lært litt av. Faren med å rope ulv ulv. Da jeg var ute med kameraet den 13. august i år, og så denne Petter edderkopp, lagde jeg en variant i hodet mitt, med den ekstra P. I stedet for ulv, var det en maur. Innlegget fortsetter under bildet.

En flittig maur. En arbeidsmaur? Og som insekt ved et edderkoppnett, stod den kanskje i fare for å bli spist? Og det er også en utfordring verdt å merke seg: Å ikke jobbe altfor hardt. Innlegget fortsetter under bildet.

En del av oss «Aspergere» går all in i ting. Å gjøre sitt beste, er vel og bra og kan være superpositivt for en selv også! Men jeg prøver, å minne meg på, å stoppe litt opp så jeg ikke blir spist opp av min eget engasjement. Så jeg ikke drukner meg i mitt selvpålagte arbeid. At jeg gir meg selv plass til å hvile litt i hverdagen. Innlegget fortsetter under bildet.

Jeg har familie som er flinke å minne meg på å huske å hvile. Jeg klarer ikke alltid finne ut av det selv. Og selv om jeg ikke alltid lytter, gjør det meg godt å ha ordene i ryggen når jeg står i noe som kanskje utmatter meg mer enn det som sunt er. Innlegget fortsetter under bildet.

Så kan jeg heller bruke erfaringene mine da, til å lage nye fortellinger, leveregler og historier. Som er bærekraftige og kanskje morsomme. Hverdagen er morsom, om man har tid til å puste, le og lese. Ja, da lever jeg, jeg og bokstavene og bildene i hodet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s